Carnet A2 / Permís A2

REQUISITS

Per treure't el carnet A2 necessites tenir 18 anys. No necessites experiència previa, tot i que si la tens t'estalviaràs exàmens.

PROVES

Si tens el A1 des de fa més de 2 anys hauràs de fer només un exàmen pràctic. Si tens el B necessitaràs fer els exàmens específics (teòric i pràctic). Si no tens cap carnet hauràs de fer exàmens comuns i específics.

PODRÀS CONDUIR

Amb el carnet A2 podràs conduir motocicletes sense limit de cilindrada, però amb una potencia inferior a 35kw.

COM VOLS TREURE'T EL TEU CARNET A2?

Descobreix les fórmules d’estudi que posem al teu abast per a treure’t el carnet de moto A2 al millor preu.

Si tens l'A1 des de fa 2 anys

389€

inclou:

2 pràctiques de circulació

Exàmen pràctic de circulació

Tramitació del expedient

SI TENS L'A1 (-2 anys)

519€

inclou:

2 pràctiques de circulació

2 pràctiques a pistes

1 examen pràctic de pista.

1 examen pràctic de circulació.

Tramitació del expedient

*si t’has tret l’A1 amb moto automàtica hauras de realitzar aquest carnet, independentment de la seva antiguitat.

SI TENS EL CARNET B

669€

inclou:

Tot el que inclou el pack A1 (-2 anys) més:

Formació teòrica específica presencial.

Accés a la plataforma de tests durant 1 any.

1 examen teòrica específica

Assesorament dels nostres professors

Tramitació del expedient

SI NO TENS EL CARNET B DES DE

929€

inclou:

Tot el que inclou el pack amb carnet B més:

Formació teòrica comuna.

1 Examen teòrica comuna.

Taxa DGT.

Els preus inclouen IVA.

I SI NOMÉS VULL FER LA TE`ORICA?

Si vols estudiar pel teu compte, des de casa, t’oferim accès a la nostre plataforma d’aprenentatge online. Recorda que aquesta oferta no inclou cap convocatòria a exàmen ni cap pràctica.

SI JA TENS UN CARNET

79,90€

inclou:

Accés a la plataforma de tests durant 6 mesos després de la inscripció per la teòrica específica de moto.

Tramitació del expedient

SI NO TENS CAP CARNET

131€

inclou:

Accés a la plataforma de tests durant 6 mesos després de la inscripció per a la teòrica comuna i per a l'específica de moto.

Accés a classes teòriques ja gravades per estudiar quan vulguis, on vulguis, per a la teòrica comuna.

Accés a classes en directe per a la teòrica comuna.

Tramitació del expedient

PREGUNTES FREQÜENTS

Sobre el permís A2 a Girona i Figueres o l'Autoescola FPC

Les pràctiques són la clau per a treure’t el carnet de moto A2 a la primera. No hi ha mínim ni màxim de pràctiques per a presentar-se a la prova, i les teves necessitats dependràn del teu nivell de destresa. 

Si vols comprar una pràctica de pistes adicional fora de les que oferim dins del pack,el seu cost és de 39,50€ a les pistes de Girona i Figueres (1 hora), mentre que si vols realitzar una pràctica de circulació adicional, el seu preu és de 55,50€.

L’Autoescola FPC sempre et recomanarà fer una pràctica el dia abans de l’exàmen.

Per a presentar-te a exàmen hauràs d’abonar una taxa a la DGT de 94,05€. Aquest cost el cobra l’Autoescola per a realitzar les gestions de forma més senzilla per als seus alumnes, però va íntegrament destinat a la Direcció General de Trànsit. És l’unic cost que no està reflexat al preu dels nostres serveis, excepte en el cas del carnet A2 en la modalitat “Si no tens carnet B”.

Per a obtenir el carnet de moto A2 pots haver de realitzar diversos exàmens depenent de la teva experiència prèvia.

En el cas de que no tinguis cap carnet, hauràs de realitzar quatre proves, dues teòriques (comuna i específica) i dues pràctiques (circulació i pistes).

La teòrica comuna és la mateixa que la del carnet de cotxe (30 preguntes tipus test on només pots respondre incorrectament 3 preguntes), mentre que la específica de moto conté 20 preguntes i només pots fallar-ne 2.

L’ exàmen pràctic de circulació consisteix en seguir les indicacions del professor i l’examinador, que seguiràn la teva motocicleta amb el cotxe de l’Autoescola i es comunicaran amb tu vía Bluetooth, mentre que la l’examen de pistes consisteix en un circuit amb diverses proves: zig zag, circular en paral·lel entre dues linees, gir de 180ª…

En cas de que tinguis el carnet B hauràs de realitzar la prova teòrica específica per a moto, així com els exàmens de circulació i de pista per obtenir el teu permís A2.

Si ja tens el carnet A1 amb menys de dos anys d’antiguitat hauràs de realitzar només els exàmens pràctics (circulació i pistes), mentre que si tens l’A1 amb més de dos anys d’antiguitat podràs obtenir el carnet A2 només realitzant l’exàmen de circulació.

Podràs arribar a suspendre fins a dues ocasions sense haver de renovar el teu expedient. Això vol dir que:

Si aproves a la primera la teòrica, tindràs dos intents per a aprovar la pràctica.
Si aproves a la segona la teòrica, només tindràs un intent per aprovar la pràctica. Si la suspens, hauràs de renovar papers.
Si suspens dues vegades la teòrica, hauràs de renovar papers.

És molt important que et deixis aconsellar pel nostre equip de professors amb àmplia experiència en formació vial, ja que el cost de renovar papers després de agotar les teves convocatòries és de 244,05€ entre les gestions de l’Autoescola i la taxa de la DGT, a més d’haver d’abonar el cost del(s) exàmen(s) que hagis de repetir.

Actualment, i degut a la mancança d’examinadors de la DGT a la província de Girona, totes les autoescoles de la província tenen una llista d’espera d’alumnes per a examinar de l’exàmen pràctic. Si t’has tret la teòrica per lliure o vens d’una altre autoescola, no podem acceptar el teu expedient, ja que implicaria incrementar el temps d’espera dels nostres alumnes.

A l’Autoescola FPC pots pagar en efectiu, targeta o via transferència. Per formalitzar la matrícula demanem un abonament mínim. Durant el teu aprenentage a l’Autoescola podràs anar fent els pagaments en el moment que desitgis i de la quantitat que desitgis, però el teu expedient ha de quedar liquidat (sense deutes) abans de pujar a qualsevol examen.

A l’Autoescola FPC fem el possible per a que el preu no sigui un impediment per treure’t el carnet, per això oferim els següents descomptes:

CARNET JOVE: Obtindràs una pràctica de descompte en el teu carnet.

FAMILIA NOMBROSA o FAMILIA MONOPARENTAL: Mostrant la documentació pertinent obtindràs una pràctica gratuita en aquest carnet.

ESTUDIANTS: Presenta el teu carnet d’EUMES, UdG, Órbita Gironina o ETG i gaudiràs de tarifes especials. Pregunta a les nostres sucursals.

A l’Autoescola FPC volem que et treguis el carnet de conduir de la manera més cómode. Per això hem creat les nostres plataformes online:

www.tests.fpc.es: Per a que puguis practicar la teòrica des de casa en qualsevol moment. 
www.practiques.fpc.es: Per a que puguis reservar i pagar les teves pràctiques des del mòbil.

I A PARTIR D'ARA?

Et guiem a través dels passos per demanar informació o apuntar-te a l'autoescola per a treure't qualsevol carnet de conduir presencial a partir d'ara mateix.

1. Emplena el formulari

Emplena les teves dades en el formulari adjunt. Recorda revisar la teva informació personal per a que poguem contactar amb tu.

2. REBRÀS UN CORREU PERSONALITZAT

On t'explicarem tots els detalls del teu carnet i resoldrem tots els dubtes que puguis tenir.

3. APUNTA'T A L'AUTOESCOLA

Si així ho desitges, pots passar per qualsevol de les nostres autoescoles a entregar la documentació personal i realitzar el primer pagament. Ja ets alumne de l'Autoescola!

L'AUTOESCOLA FPC, LA MOTOESCOLA DE LA PROVÍNCIA DE GIRONA

A l’Autoescola FPC sempre hem estat uns apassionats de les dues rodes, i volem compartir la nostre afició amb tots els alumnes que es vulguin treure un carnet de moto a Girona o Figueres. Descobreix com és un dia de classe per als permisos de moto en aquest vídeo:

A PROP TEU

Ens pots trobar a les nostres 9 autoescoles de Girona i Figueres, l’Escala i Palafrugell.

AuTOESCOLES A GIRONA

AUTOESCOLES A L'ESCALA

AUTOESCOLES A FIGUERES

AUTOESCOLES A PALAFRUGELL