Cursos CAP

REQUISITS

Per a treure't un curs CAP necessitaràs tenir un permís de conducció vàlid, tot i que et recomanem que també tinguis el C, així com ser major de 18 anys.

PROVES

Depenent de la teva experiència amb els cursos CAP podràs haver de realitzar un exàmen de 100 o 25 preguntes, o només acreditar la teva assistència.

PODRÀS CONDUIR

Amb el certificat d'aptitud professional quedaras acreditat legalment per transportar mercaderies o persones, segons l'especialitat escollida.

QUIN DELS CURSOS CAP ET VOLS TREURE?

Descobreix les fórmules d’estudi que posem al teu abast per a treure’t un curs CAP a Girona o Figueres al millor preu.

PREU CAP INICIAL + ESPECÍFIC

1.400€

inclou:

120h de formació presencial a FPC.

10 classes pràctiques com a conductor.

Accés al campus virtual i als testos online.

Tutoria individualitzada.

Gestió de la documentació.

1 examen CAP comú + específic.

Possibilitat de realitzar cursos a les oficines de l'empresa contractant.

Taxa de transports.

PREU FORMACIÓ CAP CONTÍNUA:

350€

inclou:

35 hores de formació a l'Autoescola.

Accés al campus virtual.

Tutoria individualitzada.

Gestió de la documentació.

Taxa de transports.

PREU AMPLIACIÓ CAP A MERCADERIES O VIATGERS:

350€

inclou:

32,5 hores de formació a l'Autoescola.

Tutoria individualitzada.

Gestió de la documentació.

Taxa de transports.

PREGUNTES FREQÜENTS

Sobre els cursos CAP a Girona i Figueres o l'Autoescola FPC

El certificat d’aptitud professional té una validesa de 5 anys i és necessari per treballar dins de l’àmbit del transport. Per a obtenir-lo hauràs de superar en primer lloc un exàmen de 100 preguntes amb una puntuació de 50 o més punts. Cada pregunta encertada suma 1 punt, cada pregunta fallada en resta 0,5 i les preguntes no contestades no resten.

A més, hauràs d’acreditar l’assistència a les classes teòriques del curs CAP.

Per el mateix preu del curs CAP Inicial (1.400€) també podràs escollir entre l’especialització en Mercaderies o Viatgers.

Si realitzes el CAP Inicial + Viatgers realitzaràs 117,5 hores de teòrica a l’Autoescola i 12,5 hores de teòrica dins del vehicle, mentre que al CAP Inicial + Mercaderies en realitzaràs 120 a l’Autoescola i 10 al vehicle.

La formació CAP contínua va destinada a aquells professionals del món del transport a qui el certificat d’aptitud professional els hi està a punt de caducar (cada 5 anys). El seu cost és inferior ja que es tracta d’un refresc de la teoria, sense exàmen final. Aquesta renovació afectarà a tots els cursos CAP (Inicial, Mercaderies o Viatgers) dels quals disposis.

L’ampliació del CAP et permetrà ampliar el teu CAP mercaderies a CAP viatgers o viceversa amb un exàmen de 25 preguntes, on hauràs de treure més de 13 punts tinguent en compte que les respostes correctes sumen 1 punt i les incorrectes resten 0,5 punts.

Degut a que ja disposes del CAP inicial, no serà necessari que t’examinis del seu temari.

Tots els cursos CAP són 100% bonificables a través de FUNDAE, la Fundació Estatal per a la Formació en el Treball. Això significa que un curs CAP pot ser bonificat si el realitzes a través de la teva empresa. 

A l’Autoescola FPC ens encarreguem de gestionar tota la documentació necessaria i realitzar els tràmits corresponents per a que puguis bonificar el teu curs CAP.

Els nostres cursos CAP es realitzen durant tots els mesos excepte a l’Agost. Totes les convocatòries són obertes fins al límit d’inscrits, així que no dubtis en demanar-nos el calendari de tot l’any per veure quina és la opció que més t’encaixa.

A l’Autoescola FPC sabem que el més difícil dels cursos CAP és compaginar-los amb la teva feina. Per això t’oferim diverses possibilitats, entre elles els cursos fora d’horari laboral (De dilluns a divendres de 19:00 a 22:00 i dissabtes de 8:00 a 15:00) o els cursos intensius d’ampliació en una setmana (només a l’estiu).

Pel que fa a les pràctiques, es realitzen sempre en un horari a convenir entre l’alumne i el professor, fora de l’horari de classes. Pots consultar els calendaris a la part superior d’aquesta pàgina.

Per a treure’t o renovar el certificat d’aptitud professional hauràs d’abonar una taxa al Ministeri de Transport de 34,45€. Aquest cost el cobra l’Autoescola per a realitzar les gestions de forma més senzilla per als seus alumnes, però va íntegrament destinat al Ministeri de Transport. Aquest cost no està reflexat al preu dels packs.

La realització de l’exàmen pràctic a pistes també comporta el pagament d’unes tases de 25,00€ en concepte d’utilització de la pista. Aquest cost no està reflexat en el preu dels packs.

Si necessites obtenir o renovar la targeta del tacògraf també hauràs d’abonar una tasa de 44,85€, no inclosa en el preu del pack.

La targeta CAP és el document que acredita que qui el posseeix ha superat la formació corresponent i per tant és considerat un conductor professional. El cost d’aquesta tarjeta és de 44,10€, no inclós en el preu dels cursos.

A l’Autoescola FPC pots pagar en efectiu, targeta o via transferència. Per formalitzar la matrícula demanem un abonament mínim. Durant el teu aprenentage a l’Autoescola podràs anar fent els pagaments en el moment que desitgis i de la quantitat que desitgis, però el teu expedient ha de quedar liquidat (sense deutes) abans de pujar a qualsevol examen.

I A PARTIR D'ARA?

Et guiem a través dels passos per demanar informació o apuntar-te a l'autoescola per a treure't qualsevol carnet de conduir presencial a partir d'ara mateix.

1. Emplena el formulari

Emplena les teves dades en el formulari adjunt. Recorda revisar la teva informació personal per a que poguem contactar amb tu.

2. REBRÀS UN CORREU PERSONALITZAT

On t'explicarem tots els detalls del teu carnet i resoldrem tots els dubtes que puguis tenir.

3. APUNTA'T A L'AUTOESCOLA

Si així ho desitges, pots passar per qualsevol de les nostres autoescoles a entregar la documentació personal i realitzar el primer pagament. Ja ets alumne de l'Autoescola!

ALTRES CARNETS

Si els Cursos CAP no són la certificació que necessites, t'oferim aquestes altres possibilitats:

Per obtenir la certificació CAP també hauràs de tenir el Permís C, que et permet conduir vehicles de més de 3.500kg.

Si vols transportar viatgers, a més de realitzar el curs CAP hauràs d'obtenir el permís D.

Dirigit a persones que manipulin o treballin amb carretons elevadors o toros mecànics.

Aquestes empreses confien en nosaltres

Autoescola FPC, l'Autoescola dels professionals.

A PROP TEU

Aules i pistes especialment adaptades per als carnets professionals.

CENTRE CAP - GIRONA

CENTRE CAP - FIGUERES