Carnet C+CAP

REQUISITS

Per treure't el carnet C necessites tenir al menys 21 anys i estar en possesió del carnet B. Pel curs CAP no necessites experiència prèvia.

PROVES

Per al C: Un test teòric de 20 preguntes on només en pots fallar 2, una prova pràctica de circulació en pista tancada i una prova en carretera oberta. Pel curs CAP hauràs de realitzar un examen de 100 preguntes.

PODRÀS CONDUIR

Camions de més de 3.500 kg i de fins a 8 passatgers. També hi podràs acoplar un remolc de menys de 750kg de MMA. Gràcies al curs CAP podràs transportar també mercaderies.

TRIA EL TEU PLA D'ESTUDIS

Descobreix les fórmules d’estudi que posem al teu abast per a treure’t el carnet de camió i el curs CAP al millor preu.

PACK CARNET C+CAP PER:

2.229€

inclou:

Classes teòriques il·limitades i assistència a classe en qualsevol horari per al permís C.

Inscripció i assistència a classe al curs CAP Inicial+Mercaderies de 140 hores.

Material didàctic.

2 classes pràctiques en pista pel permís C.

Formació pràctica completa pel curs CAP.

1 examen teòric (permís C).

1 examen teòric (CAP comú i mercaderies).

1 examen de pista (permís C).

1 examen de circulació (permís C).

Tramitació dels expedients (permís C i CAP).

Taxa DGT (94,05€).

Taxa de pistes (25,00€).

 

*El preu del pack no inclou la targeta CAP (42,80€) ni els successius examens teòrics o pràctics en cas de suspendre.

PREGUNTES FREQÜENTS

Sobre el permís C+CAP o l'Autoescola FPC

Les pràctiques són la clau per a treure’t qualsevol carnet a la primera. No hi ha mínim ni màxim de pràctiques per a presentar-se a la prova, i les teves necessitats dependràn del teu nivell de destresa. No obstant, la prova en pista tancada és relativament senzilla.

Si vols comprar una pràctica adicional fora de la que oferim dins del pack,el seu cost és de 64,00€ a les pistes de Girona i Figueres (1 hora).

L’Autoescola FPC sempre et recomanarà fer una pràctica el dia abans de l’exàmen.

Les pràctiques del curs CAP són d’obligat compliment, i venen incloses dins del pack. No cal fer pràctiques adicionals.

Per a obtenir el carnet de camió necessitaràs superar tres proves, la teòrica (test de 20 preguntes on n’hauràs d’encertar 18) i dos exàmens pràctics, un en una pista tancada i l’altre en carretera oberta.

La primera prova pràctica consisteix en realitzar tres exercicis dins d’una pista de pràctiques, com les que tenim a Girona (Sarrià de Ter) o Figueres. El primer exercici és una maniobra en forma de “L”, mentre que les dues proves restants corresponen a un estacionament i a circular marxa enrere. 

Pel que fa a l’exàmen pràctic en carretera oberta, simplement hauràs de seguir les indicacions de l’examinador i demostrar que ets capaç de circular de manera solvent amb el vehicle.

Podràs arribar a suspendre fins a dues ocasions sense haver de renovar el teu expedient. Això vol dir que:

Si aproves a la primera la teòrica, tindràs dos intents per a aprovar la pràctica.
Si aproves a la segona la teòrica, només tindràs un intent per aprovar la pràctica. Si la suspens, hauràs de renovar papers.
Si suspens dues vegades la teòrica, hauràs de renovar papers.

És molt important que et deixis aconsellar pel nostre equip de professors amb àmplia experiència en formació vial, ja que el cost de renovar papers després de agotar les teves convocatòries és de 244,05€ entre les gestions de l’Autoescola i la taxa de la DGT, a més del preu del(s) respectiu(s) exàmen(s) que hagis de repetir.

El certificat d’aptitud professional té una validesa de 5 anys i és necessari per treballar dins de l’àmbit del transport. Per a obtenir-lo hauràs de superar en primer lloc un exàmen de 100 preguntes amb una puntuació de 50 o més punts. Cada pregunta encertada suma 1 punt, cada pregunta fallada en resta 0,5 i les preguntes no contestades no resten.

A més, hauràs d’acreditar l’assistència a les classes teòriques del curs CAP.

 

Per a presentar-te a exàmen del carnet C hauràs d’abonar una taxa a la DGT de 94,05€, inclosa en el preu inicial. Aquest cost el cobra l’Autoescola per a realitzar les gestions de forma més senzilla per als seus alumnes, però va íntegrament destinat a la Direcció General de Trànsit. 

En el moment en el que et presentis a l’examen de pistes, també hauràs d’abonar una taxa de 25,00€, inclosa en el preu inicial.

Per a treure’t o renovar el certificat d’aptitud professional hauràs d’abonar una taxa al Ministeri de Transport de 34,45€. Aquest cost el cobra l’Autoescola per a realitzar les gestions de forma més senzilla per als seus alumnes, però va íntegrament destinat al Ministeri de Transport. Aquest está inclós al preu dels packs.

La targeta CAP és el document que acredita que qui el posseeix ha superat la formació corresponent i per tant és considerat un conductor professional. El cost d’aquesta tarjeta és de 42,80€, no inclós en el preu dels cursos.

A l’Autoescola FPC volem que et treguis el carnet de conduir de la manera més cómode. Per això hem creat les nostres plataformes online:

www.tests.fpc.es: Per a que puguis practicar la teòrica des de casa en qualsevol moment. 
www.practiques.fpc.es: Per a que puguis reservar i pagar les teves pràctiques des del mòbil.

I A PARTIR D'ARA?

Et guiem a través dels passos per demanar informació o apuntar-te a l'autoescola per a treure't qualsevol carnet de conduir presencial a partir d'ara mateix.

1. Emplena el formulari

Emplena les teves dades en el formulari adjunt. Recorda revisar la teva informació personal per a que poguem contactar amb tu.

2. REBRÀS UN CORREU PERSONALITZAT

On t'explicarem tots els detalls del teu carnet i resoldrem tots els dubtes que puguis tenir.

3. APUNTA'T A L'AUTOESCOLA

Si així ho desitges, pots passar per qualsevol de les nostres autoescoles a entregar la documentació personal i realitzar el primer pagament. Ja ets alumne de l'Autoescola!

ALTRES CARNETS

Si el Carnet de Camió no és la certificació que necessites, t'oferim aquestes altres possibilitats:

Acredita't per dedicar-te professionalment al transport realitzant un curs CAP.

Si vols transportar viatgers, a més de realitzar el curs CAP hauràs d'obtenir el permís D.

Dirigit a persones que manipulin o treballin amb carretons elevadors o toros mecànics.

A PROP TEU

Ens pots trobar a les nostres 9 sucursals de Girona i Figueres, així com a l’Escala i Palafrugell

AuTOESCOLES A GIRONA

AUTOESCOLES A L'ESCALA

AUTOESCOLES A FIGUERES

AUTOESCOLES A PALAFRUGELL